Aquesta web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.


Ens farem un autoretrat amb llibertat total per pintar-lo com vulguem, i hi dibuixarem un detall personal que ens agradi de color blau.

Per fer aquest autoretrat ens podem inspirar en pintors com Matisse i Gauguin de qui trobareu imatges més avall.

Un cop acabat l’autoretrat, podeu penjar els resultats a #creatacasa_fcavv i així podrem realitzar un vídeo amb totes les vostres cares ben divertit.

Materials


Foli Din A4
Llapis de dibuix
Una foto teva
Tria entre: ceres, llapis de color o pintura. Si vols fer-ho amb pintura tria un paper adequat per pintura i la mida pot ser més gran.

Pas a pas


Primer de tot busqueu una fotografia vostra que us agradi i on us pugueu veure bé la cara.

Us fixeu en la foto per fer el dibuix.

Per fer les proporcions de la cara és molt important fixar-se on estan situats els ulls. Normalment els ulls estan situats a la meitat de la cara, no tan amunt com pensem que estan.

Fixeu-vos:

1) Dibuixem una forma ovalada, com un ou.

2) Després fem unes línies suaument que divideixin l’ou en 4 parts: la línia que separa la part del dalt de la de baix, és on hem de dibuixar el ulls. El nas la boca i les orelles les podeu dibuixar a partir dels ulls.

(Quan dibuixeu, no premeu massa fort el llapis sobre el paper i no patiu per fer molts detalls petits ja que després alhora de pintar-lo és quan podreu fer els detalls).

proporcions cara

També podeu fer aquesta prova abans de començar el dibuix:

Infleu un globus i amb retolador feu aquestes dues línies que el divideixen en 4 parts. Dibuixeu els ulls a la línia horitzontal, i després feu el nas, la boca i els cabells del front. Veureu com les proporcions de la cara estan ben fetes.

Un cop tingueu fet el dibuix al paper, segurament s’assemblarà una mica a la foto, però no serà ben bé igual perquè estem fent una nova creació. La foto només ens serveix per inspirar-nos.

Ara ja podeu afegir un detall que us agradi per acompanyar-vos en aquest autoretrat. Pot ser algun complement que porteu al cap, un objecte, una joguina que porteu a l’espatlla, agafat de la mà....

Quan ja teniu el dibuix acabat ja podeu passar a pintar.

Decidiu amb quin material ho pintareu.

L’activitat és diu Autoretrat en blau, però podeu pintar-vos dels colors que vulgueu, no han de ser els de la foto. Amb blau pintarem una part de la cara o algun detall.

Podeu combinar colors diferents dins de la cara, o pintar-vos els cabells del color que vulgueu. Això si, que estiguin ben pintat. Ompliu bé de color cada part del retrat, i si voleu podeu resseguir amb línies més fortes algunes parts.

Mireu, aquí sota teniu dos autoretrats fets per dos pintors molt coneguts.

En el de Matisse veiem com il·lumina la cara fent la meitat d’un color clar i l’altre meitat d’un color mes fosc i separa els espais amb línies negres.

En el de Gauguin porta amb un vestit curiós i amb una fruita darrera del cap, qui sap potser aquesta fruita era la seva preferida.

Referències visuals


Retrats de Matisse i Gauguin.

matisse1  autoretrat Gauguin1