Aquesta web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.


Inspirant-nos en l’obra de Julie Hamilton i Clover Robin treballarem el collage i farem una composició de plantes, flors i vegetació bastant-nos en la gamma de colors vermells.

Materials


Papers
Pintura o aquarel·la
Tisores
Cola
Llapis
Goma

Pas a pas


Primer de tot prepararem els papers que seran el material principal d’aquest projecte. Per treballar la gamma cromàtica vermella pintarem amb pintura o aquarel·la un paper sencer de color vermell, i en els altres papers (dos o tres més) podem experimentar fent barreges. Per exemple, un el podem pintar de la barreja que ens surti combinant el vermell amb el groc, un altre de la mescla del vermell amb el blau, i per últim, de la barreja del vermell amb el blanc.

Quan els nostres papers estiguin secs començarem a crear la nostra composició. Es tractarà de retallar flors, fulles, plantes, vegetació, objectes, etc. a partir dels papers pintats.

Un pas que és opcional, però que ajuda molt a inspirar-nos és fer recerca. Per exemple, si la nostra obra creiem que contindrà moltes flors, potser podríem buscar imatges de flors i plantes en llibres o contes que tenim a casa.

Si us sentiu més còmodes en comptes de retallar directament, podeu dibuixar prèviament tots aquests elements amb llapis a la part blanca dels papers pintats, i a continuació, retallar-los.

Si a casa no tenim pintura ni aquarel·la, podem retallar les flors de paper de regal, revistes o fotografies que tinguin tons vermells.

Quan pensem que ja tenim tots els objectes i formes que desitgem, agafarem un full blanc i hi col·locarem tots els elements (sense enganxar-los), així crearem primer la nostra obra, i si volem fer algun canvi, ho podem moure tant com vulguem fins que estiguem convençuts i convençudes de que tenim la nostra composició definitiva, serà llavors quan podrem agafar la cola i enganxar.

Referències visuals


Obres de Julie Hamilton i Clover Robin.

florsflors 1flors 2