Aquesta web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.


El cubisme va ser un moviment artístic que va tenir lloc entre els anys 1907 i 1914. Pablo Picasso i Georges Braque es consideren els principals fundadors. El cubisme transformava les formes naturals en figures geomètriques i representava totes les parts d’un objecte en un mateix pla.

Inspirant-nos en obres del cubisme farem la nostra pròpia representació bastant-nos en els tons de color verd.

Materials


Paper
Pintura o aquarel·la
Pinzell
Regle
Llapis
Goma

Pas a pas


Primer de tot, prepararem el llapis, el paper i la goma. En aquest paper hi dibuixarem un element natural, com una fulla, un trèvol, una planta, etc. Si volem, podem buscar referències en contes o llibres que tinguem a casa, i sinó, tan sols deixem volar la nostra imaginació.

2

Quan ja tenim el nostre dibuix agafarem el regle, i traçarem línies rectes per tot el paper de forma aleatòria.

3

Hem de tenir en compte que, com més línies marquem, en més segments dividirem la nostra obra.

A continuació ja podrem començar a pintar, però abans és important saber com poder fer diferents tonalitats de color verd. Ens guiarem amb la següent imatge:

4

Ara sí! Ja tenim clar com crear el color verd i tota la seva gamma cromàtica. Ja podem començar a pintar. Per no fer-nos un embolic a l’hora de pintar hem de pensar com un bon cubista. Deixem de veure el nostre dibuix com un element natural i comencem a veure-hi segments i formes geomètriques. Per exemple, evitem pintar dos trossets que estan de costat del mateix color, perquè si no es perdrà el dibuix.

 5

1

Referències visuals


Pintures de Georges Braque, Cheenu Pillai i Pablo Picasso

678