Aquesta web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.


Avui ens posarem mans a l’obra treballant el color taronja, que forma part dels secundaris i aprendrem a fer figures amb una tècnica anomenada paper maxé.

Materials


Paper de diari o paper de cuins
Pintura
Cola blanca
Aigua
Batedor de mà

Pas a pas


Començarem tallant unes quantes pàgines de paper de diari o paper de cuina a quadradets més aviat petits i els deixarem en remull durant unes 24 hores. Hem de tenir en compte que quan tallem el paper és millor fer-ho amb les mans que amb les tisores, ja que amb les mans trenquem més la fibra i l’aigua es filtrarà millor.

1

Quan ja ha passat el temps indicat i notem que el paper s’ha estovat és el moment de batre-ho amb la batedora de mà. (En aquest pas és important que demanis ajuda a un adult de casa).

2

A continuació, quan ja ho tinguem tot ben desfet, agafarem un colador ben fi i ho colarem, deixant que es filtri tota l’aigua. Per obtenir un bon resultat va bé que pressionem el paper i el removem bé per fer caure tota l’aigua.

3

Ara que ja ho tenim tot ben colat col·locarem la nostra massa en un altre recipient i hi afegirem cola blanca. Anirem afegint cola blanca fins que veiem que se’ns forma una massa modelable.

45

Si has fet la massa de paper maxé però no vols o no pots fer en aquell moment la figura, no hi ha cap problema. Només has d’embolicar la teva bola amb paper film i guardar-ho a la nevera.

6

Arriba el moment de fer la figura. Et proposem fer un sol per poder treballar per complet la gamma del taronja.

El primer pas per fer el nostre sol serà fer una bola mitjaneta i aplastar-la com si féssim una pizza.

7

A continuació hi anirem afegint i modelant els raigs de sol.

8

Fins a obtenir un resultat com aquest.

9

Ara ens toca deixar assecar la figura. És un pas molt important i hem de ser pacients perquè si ho pintéssim quan encara està moll segurament se’ns trencaria.

Abans de pintar-ho però, hem de saber com fer tota la gamma cromàtica del color taronja. És per això que hem preparat aquesta imatge:

10

Ara que ja ho sabem podem donar-li color al nostre sol. Nosaltres hem jugat amb els degradats de més fosc a més clar, de vermell a groc passant pel taronja... experimenteu i pinteu la vostra figura com més us agradi.

11